Shamanic Teachings: Paardencoaching en het Medicijnwiel

Een Medicijnwiel is een eeuwenoude rituele cirkel van stenen die oude culturen gebruik(t)en om het contact met zichzelf en de aarde te herstellen. Leer in 2 weekenden hoe het Medicijnwiel werkt, op welke manier je het Medicijnwiel toepast in je eigen leven en hoe je het Medicijnwiel als krachtige tool bij Paardencoaching kan inzetten.

De middelste steen -de Center Stone- is de steen waarin alles met elkaar is verbonden: de krachten van de aarde, zon, maan, van de elementen water, wind, lucht en vuur en van het dieren- planten en mineralenrijk. De verschillende windrichtingen vormen de ingangen om met het wiel te werken. Elke windrichting staat voor een kwaliteit.

Het Medicijnwiel werkt ook door op de verschillende bewustzijnslagen: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Het Medicijnwiel is hierdoor een effectieve tool voor Paardencoaches. In het centrum van het wiel zijn het fysieke, mentale, emotionele en spirituele met elkaar verbonden en in balans. En dat is wat je wilt voor jouw coachee.

Eerste weekend: Activeer jouw persoonlijke Medicijnwiel

Het eerste weekend is een tweedaags ritueel om jouw persoonlijk Medicijnwiel te activeren. Het is belangrijk om goed te doorvoelen en te begrijpen hoe het Medicijnwiel werkt voordat je het Medicijnwiel als coachingtool kunt gaan inzetten.

We sluiten het weekend af met een gezamenlijke drumcirkel.

Datum eerste weekend: zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020

Tweede weekend: Medicijnwiel bij paardencoaching

Tijdens het tweede weekend leer je hoe je het Medicijnwiel toepast bij Paardencoaching. Nadat je jouw persoonlijk Medicijnwiel hebt geïntegreerd in je leven na het eerste weekend, zul je merken hoe sterk het Medicijnwiel als energetisch veld staat. En vooral hoe fijn dit in combinatie met Paardencoaching werkt.

Daarnaast leer je een Medicijnwiel ceremonieel en op de juiste manier neer te leggen.

Datum 2 weekend: naar verwachting in maart 2020