Over de coach

Hoe help je iemand zijn kracht te vinden? Het coachen van mensen en teams fascineert mij mede door mijn eigen persoonlijke ontwikkelingstraject. Door steeds beter te luisteren naar je lichaam en je gevoel, kom je steeds dichter bij de kern. Hoe dichter je in die kern komt, hoe krachtiger je wordt en jouw unieke pad zich kan ontvouwen. Welkom.

Over mij

Ik ben Nadine (42) en werk als coach bij Center Stone Paardencoaching. Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk om te weten wie ik ben en wat ik wil. Voor mij is dit een doorlopend proces, want het leven is veranderlijk en altijd in beweging. Innerlijke rust is voor mij de basis om mezelf op te laden en vind dit door meditatie en in de natuur te zijn. Zo blijft mijn geest helder en open en luister ik naar mijn lichaam wat het nodig heeft om gezond te blijven.

Mijn leven is een ontdekkingstocht om mijn ecologische footprint op aarde te verkleinen door te streven naar zelfvoorzienendheid daar waar mogelijk. Ik vind het prachtig wat de aarde ons geeft en ben daarvoor geïnspireerd op de permacultuur-principes die mij leren om op een holistische manier met de aarde om te gaan. Er is zoveel overvloed als we dat willen zien.

De grootste motivatie om te coachen is om mensen te helpen de verbinding met zichzelf en daarmee met de aarde te verdiepen. Paardencoaching is daarvoor een krachtige manier. Ruim 12 jaar heb ik mijn eigen bedrijf voor freelance redactie- en schrijfopdrachten. Voor mij is dit jaar de tijd om met mijn bedrijf een volgende stap te maken naar het coachen van mensen, groepen, teams en bedrijven.

Ik leef vanuit een sjamanistische visie waarin alles met elkaar verbonden is. Mijn leraar is Chief Dancing Thunder van de Susquehannock tribe uit Florida. Vanuit zijn traditie en oorspronkelijke kennis volg ik de longtermteachings.

Hoe het coachen is begonnen…

Met paardencoaching ben ik in januari 2017 begonnen en heb daarvoor een opleiding bij het Europees Opleidingscentrum voor Paardencoaches (EOCP) afgerond. De jaren daarvoor (2013 – 2016) deed ik een 4-jarige opleiding ECOintention van Hans Andeweg waarin ik diverse beheerders van natuurgebieden, bedrijven en organisaties in een intensief coachingstraject van een jaar heb begeleid. Net als in een regulier coachingstraject is het doel om natuurgebieden, organisaties en bedrijven in hun kracht te zetten. De sleutel hiervoor ligt in het coachen van de beheerder of verantwoordelijke. Onbewuste patronen komen aan het licht en je leert nieuwe mogelijkheden en richting te creëren in het resonerend leiderschap.

Omdat ik mijn coachingstechnieken graag verder wilde verdiepen en ik door mijn levenslange achtergrond met paarden bewust was van het spiegelende effect van paardengedrag, was de opleiding bij het EOCP een logische volgende stap.

Ervaren met natuurlijke trainingsmethoden, grondwerk en paardengedrag

Door mijn twee paarden Nevada en Utah heb ik veel geleerd over natuurlijke trainingsmethoden, grondwerk en paardengedrag.

Mijn jongste paard heb ik zelf beleerd via de natural horsemanship methode. In deze methode wordt veel aandacht besteed in grondwerk om vanuit daar een vertrouwensband op te bouwen voordat je het paard zadelmak maakt en gaat rijden.

Voor mij is het mooiste van paarden om met ze te zijn. Urenlang heb ik paardengedrag geobserveerd in de verschillende kuddes waarin zij in de afgelopen jaren hebben gestaan. Het is werkelijk prachtig hoe een systeem van een kudde functioneert. Als ervaren paardeneigenaar dacht ik aanvankelijk dat ik al veel wist over paardengedrag en spiegelen. Tijdens de opleiding bij het EOCP merkte ik dat dit in een sessie op een veel dieper niveau gebeurt dan ik me bewust was. Het is een geschenk om dit te mogen neerzetten met Center Stone.